Warning: Cannot assign an empty string to a string offset in /home/leonfass/public_html/wp-includes/class.wp-scripts.php on line 454
Bloggen Voor Bedrijven - Leon Fassbender

Bloggen voor bedrijven

foto computer bloggen voor bedrijven

Zakelijk bloggen, of bloggen voor bedrijven zoals ik het noem, heeft als doel je online autoriteit uit te breiden, door het regelmatig aanbieden van waardevolle content aan je klanten. Content die je klanten helpt bij het oplossen van hun probleem en het beantwoorden van hun vragen.

Als je dit maar goed en lang genoeg en regelmatig doet, bouw je online autoriteit op en zal je meer relevante bezoekers op je website krijgen.

Autoriteit opbouwen kost echter tijd en gaat stap voor stap. Kwaliteit van je content en regelmaat geven hierbij de doorslag. Bij de blogs die ik schrijf focus ik op kwaliteit en user intent, maar uiteraard ook op het gebruik van de juiste keyphrases

Dit is hoe ik in de praktijk werk.

Bloggen voor bedrijven in de praktijk: zo werk ik.

  1. Onderzoek van concurrerende blogs en zoektopics op Google: op basis van dit onderzoek bepaal ik hoofd- en aanvullende zoektermen, en dit vormt de basis van het blog. Het doel hierbij is, voor zover mogelijk, een beter blog te schrijven dan dat van de concurrentie (bv. langer, diepgaander, betere graphics etc.). Google houdt hiervan en dit geeft de beste kans op een goede ranking.
  2. Eerste draft: zodra ik klaar ben met het onderzoek en een ruw skelet voor je blog heb, begin ik met schrijven van een eerste draft. 
  3. Correctieronde: als de eerste draft af is, stuur ik deze naar je toe ter goedkeuring, waarbij je de mogelijkheid hebt om aanpassingen te doen. Zodra alles in orde is, schrijf ik de tweede draft.
  4. Tweede draft: Bij de tweede draft zet ik letterlijk en figuurlijk de puntjes op de i en stuur ik je deze weer ter goedkeuring. Hierna heb je alsnog de mogelijkheid om aanpassingen te doen en we gaan net zo lang door tot jij helemaal tevreden bent.
  5. Plaatsen van je blog: zodra het blog helemaal naar wens is, plaats je deze op je website en social media- kanalen. Indien gewenst kan ik dit ook voor je doen.

Uiteraard is één blog niet voldoende. Je zult regelmatig blogs moeten blijven plaatsen als onderdeel van je content-strategie.

Als ghostblogger kan ik met regelmaat nieuwe blogs voor je schrijven, bijvoorbeeld wekelijks. Hoe regelmatiger je goede content plaatst, hoe beter de kansen op een goede positie in Google.

Wil je meer hierover weten? Lees dan hier hoe het werkt, en neem vandaag nog contact met me op!